Geplaatst op 2013-11-28 09:46:11

Verstandig de winter tegemoet!

 

 

 

 

 

 

Voorbereiden voor de winter!

De nachten worden langer en de dagen worden korter! Stilletjes aan daalt de temperatuur onder het vriespunt! Dit wil zeggen dat u zich al dient voor te bereiden om zo onnodige kosten te besparen!

Waar dient u op te letten?

Batterijen

In alle toestellen zitten batterijen! Bij koude temperaturen zien de batterijen het hardst af! Houd er rekening mee dat elektrische schaarliften en hoogwerkers een kortere draaitijd hebben als deze in de kou staan! Bij toestellen op diesel dienen batterijen op zijn minst nagekeken te worden of indien nodig vervangen.  Plan dit zodat deze u niet in de steek laten op de werf!
 

Brandstof

Heeft u zelf brandstof staan let er dan op dat deze voorzien is van antivries! Vraag hier naar bij uw leverancier! Let op dat alle brandstof dat nog in de toestellen aanwezig zit tijdig vervangen wordt door vriesvaste brandstof. Zo is onze diesel al sinds oktober voorzien van antivries tot een temperatuur van -15 graden.


Koelvloeistof

Vergewis u er van dat de koelvloeistof van uw toestellen nog op peil is en voeg indien nodig ook hier antivries aan toe.


Hydraulische leidingen

Hydraulische leidingen zijn van rubber en worden dus stugger door de kou! Dit betekent dat deze gevoeliger zijn voor breuk in de winter! Kijk uw leidingen na op kleine barstjes of slijtage en laat deze preventief vervangen!
 

Rubber

Alles aan uw toestel dat van rubber is, is gevoelig aan vastvriezen! Zo kunnen uw deuren of zelf de rupsen van een minigraver vast komen te zitten. Voorkom het vastvriezen door deze in te smeren met rubbervet of talkpoeder en plaats de rupsen los van de grond (vb. op enkele balkjes rijden en alle grond van tussen de rupsen weg halen). Probeer dit niet met brute kracht los te krijgen indien deze vastgevroren zijn!

 

Motor

Laat uw motor een algemene onderhoud geven zodat alle olie en filters ververst kunnen worden om alle problemen op de werf te vermijden!

 

Al ons machines worden preventief gecontroleerd en beveiligd tegen de winter! Indien u zelf toestellen heeft die u winterklaar wenst te zetten kan u ons gerust contacteren via info@verbauwhede.com of bellen op het nummer 09/326 76 60 zodat wij een datum kunnen afspreken voor uw winteronderhoud.